Wegens de corona-omstandigheden
wordt Walk the Talk verplaatst naar het najaar van 2020.

Via de sociale media van Eén en Kom op tegen Kanker verneem je wanneer de ticketverkoop opnieuw start. Kocht je al een ticket voor het evenement op 18 of 19 april? Dan mag je heel binnenkort een mail van ons verwachten.

Wat is Walk the Talk?

Walk the Talk is een gloednieuw initiatief van Kom op tegen Kanker en Eén, waarbij we samen stappen tegen, maar ook praten over kanker. Wandel mee in en rond het prachtige natuurgebied ‘De Vijvers’ in Averbode. De wandelroutes gaan door bossen en heide, langs moerassen, duinen, grasland...

Kortom, een bijzonder afwisselende en rustgevende tocht. En elke stap die je zet, is er één richting een kankervrije wereld. 

Dit moet je weten

Je kunt starten in de voor- of in de namiddag, en ook de afstand die je stapt, kies je zelf (min. 5 - max. 26 km). Deelnemen kan al vanaf 10 euro per persoon, maar je bepaalt zelf hoeveel je nog extra bijdraagt aan het goede doel. Kinderen tot 12 jaar stappen gratis mee. 

Domein De Vijvers is centraal gelegen op het kruispunt van drie provincies: Vlaams-Brabant, Limburg en Antwerpen.

Check regelmatig deze pagina voor updates.

Peter Van de Veire

Miguel Wiels

Wandelen en zoveel meer

Walk the Talk wordt een unieke ervaring voor het hele gezin. De combinatie van de prachtige natuur, verrassende beleving onderweg en ‘s middags een spetterende show van de Miguel Wiels-band en gasten. Peter Van de Veire zorgt op z’n gekende manier voor de presentatie…  Kortom, het ideale programma voor een dagje uit met vrienden of familie. 

Alle praktische info

Waarom wandelen?

‘Waarom niet?’, is eigenlijk een veel betere vraag. Wandelen is bijzonder goed voor je gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Het is de ideale manier om de natuur te beleven én het is ook gewoon heel leuk om samen met anderen te doen. 

Lees meer

Waarom steunen?

'Je hebt kanker.' Het verdict valt elk jaar voor meer dan 40.000 Vlamingen. Een vrouw op de vier krijgt de ziekte voor ze 75 is. Bij mannen is dat zelfs een op de drie. Hoewel kanker steeds beter kan worden behandeld, overleeft een op de drie de ziekte niet. Wie kanker wel overleeft, ondervindt vaak nog langdurige gevolgen. Daarom werkt Kom op tegen Kanker volop aan het bestrijden, vermijden en verzachten van kanker.

Dit maak jij mogelijk

Te zien op Eén

Walk the Talk is niet alleen stappen tegen, maar ook praten over kanker. Zo zijn er vier unieke afleveringen van Eén-programma’s te zien. In ‘Durf te vragen’, ‘Factcheckers’, ‘Buurman, wat doet u nu?’ en ‘A day to remember’ zien we sterke verhalen van patiënten, getuigenissen van overlevers en van mensen die een dierbare hebben verloren. We leren meer over hoe we kanker kunnen vermijden, bestrijden en verzachten en over het belang van onderzoek. Ook in ‘Vandaag’ en ‘Dagelijkse Kost’ wordt er aandacht besteed aan het initiatief. Tussen de programma’s door én tijdens ‘Vandaag’ schakelen we ons vertrouwde belpanel in en roepen we op om Kom op tegen Kanker te steunen.

Meer weten over de programma's op Eén